flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги представників ЗМІ! Розгляд справи, що може становити суспільний інтерес

27 вересня 2018, 15:41

У провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа № 804/2798/18 за позовом Локтіонова Владислава Олександровича до Військової частини А  0501 МЗС України про визнання протиправним наказу та зобов'язання вчинити певні дії.

Для інформації: позивач - демобілізований боєць Владислав Локтіонов, стверджує, що у 2015 році він служив на Луганщині у складі 92-ї механізованої бригади. Після року служби потрапив у полон до так званої "ЛНР", де перебував майже два роки і отримав інвалідність. Тепер позивається до військової частини, яка звільнила його через службову невідповідність.

Відповідач - Військова частина А  0501 МЗС України, наполягає на іншій версії дій колишнього військовослужбовця. За результатами проведеного службового розслідування було встановлено, що під час несення служби на спостережному посту позивач самовільно залишив військову частину, перепливши річкою на бік ворога. Військова частина вважає В. Локтіонова дезертиром і хоче довести це в суді, шляхом надання переконливих доказів.

Відтак, позивач, в свою чергу, через суд хоче відновити не лише чесне ім'я, а й відсудити грошове забезпечення, яке не виплачувалося йому під час перебування у полоні, крім того відновити пільги, якими користуються ветерани АТО. Чи є для цього підстави вирішить суд.

Судове засідання по справі № 804/2798/18 під головуванням судді Букіної Л.Є. відбудеться 01 жовтня 2018 року о 13:00 у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка  Янгеля, 4,  зал судового засідання  №1.

Для отримання додаткової інформації звертайтесь до прес-секретаря суду Вікторії Бурлакової за телефоном (056)720-98-47.