flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Дніпропетровському окружному адміністративному суді

07 липня 2023, 11:55

У Дніпропетровському окружному адміністративному суді, за ініціативи голови суду Андрія Коренева, з нагоди святкування Днів адміністративної юстиції в Україні було проведено «День відкритих дверей» для студентів-правників Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.
Захід організували та провели таким чином, щоб майбутні юристи могли детально ознайомитися з організацією роботи суду, поспілкуватися з працівниками апарату суду та суддями, зрозуміти особливість роботи суду.


Під час заходу було проведено екскурсію приміщенням суду, в ході якої студенти відвідали робочі кабінети, зали судових засідань, канцелярію суду та ознайомилися з порядком звернення громадян до суду.
Судді Василь Ільков та Олег Ляшко розповіли студентам про основні завдання адміністративного судочинства та особливості роботи суддів Дніпропетровського окружного адміністративного суду, а також - про процедуру медіації у адміністративному судочинстві.
Цього дня на захід було запрошено і родину переселенців, яким вдалося евакуюватися з Херсонської області – пані Наталю з онуками Миколою та Поліною. Для дітей та студентів судді провели «Урок справедливості», щоб в доступній формі розповісти про принципи верховенства права та мирного вирішення спорів шляхом медіації. Разом зі студентами-правниками діти вирішили спір між героями мультфільму мирним шляхом та уклали мирову угоду. Чим самим довели, шо кожен спір може бути вирішеним не тільки у судовому порядку, а й також і шляхом медіації.