flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду відвідали дитячий будинок - інтернат для дітей з ДЦП

26 липня 2023, 14:30

   25 липня 2023 року голова Дніпропетровського окружного адміністративного суду Андрій Коренев разом з колегами суддями Василем Ільковим, Олегом Ляшко та суддею- спікером Оленою Луніною відвідали Дніпропетровський дитячий будинок - інтернат для дітей з ДЦП, аби поспілкуватися з вихованцями цього закладу на тему правосуддя та медіації та в доступній формі розповісти дітям про принципи справедливості, мирного вирішення спорів та передати вітання та гостинці від всього колективу суду.
В рамках заходу судді провели з дітьми вправи на комунікацію: подолання конфлікту та досягнення довіри. А саме -
вказали на таку важливу стадію медіації, як пошук та встановлення взаєморозуміння та контакту. Оскільки надзвичайно важливим є навчити дітей створювати умови для відновлення здатності розуміти один одного і домовлятися про прийнятні для них та суспільства варіанти вирішення конфліктних ситуацій. Також важливим є і усунення конфліктних ситуацій превентивним шляхом, а у випадку наростання конфлікту- пошуків шляхів примирення.
   По завершенню діти поділилися своїми враженнями, а керівництво закладу висловило подяку та сподівання на подальші зустрічі.