flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"Патріотична година" у суді

15 вересня 2023, 13:18

14 вересня 2023 року у Дніпропетровському окружному адміністративному суді, за ініціативи голови суду Андрія Коренева, відбулась «Патріотична година», на яку було запрошено військового капелана, старшого лейтенанта ЗСУ Дмитра Поворотнього, який відзначив важливість ролі військового капеланства в лавах ЗСУ.

Капелан Дмитро розповів присутнім про історичний шлях капеланства та його покликання у Збройних Силах України. Та зауважив, що прийняття Закону України «Про Службу військового капеланства» стало важливим кроком для розвитку інституту військового капеланства. Оскільки роль капеланства в бойових підрозділах ЗСУ – безцінна. Налаштування психологічного стану на полі бою міцно пов’язано з духовними цінностями і вихованням, які зміцнюють бойовий дух і емоційний стан бійця.

«У війні не має моралі, усі речі, які ранять нашу людяність — це поле бою для військового капелана. Допомогти вистояти, допомогти озброїтись чистим серцем, відданою волею і рухатись вперед, пам'ятаючи про те, що усе, що сьогодні робить український воїн, це не що інше, як прояв безмежної любові до своєї країни, народу, до своїх рідних”, - наголосив військовий капелан.

Слава Україні!