flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні юристи здобувають навички роботи у суді

27 вересня 2023, 10:30

25 вересня 2023 року у Дніпропетровському окружному у адміністративному суді, за ініціативи голови суду Андрія Коренева, проведено «День відкритих дверей» для студентів-правників Університету митної справи та фінансів.

Захід організували та провели таким чином, щоб майбутні юристи могли детально ознайомитися з організацією роботи суду, зрозуміти особливості справ адміністративної юрисдикції та адміністративного судочинства, поспілкуватися з працівниками апарату суду та суддями, зрозуміти особливість роботи Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Голова суду Андрій Коренев та заступники голови суду Володимир Горбалінський та Наталія Захарчук-Борисенко розповіли студентам про основні завдання адміністративного судочинства, особливість роботи суддів Дніпропетровського окружного адміністративного суду та відповіли на запитання, які цікавили майбутніх юристів.

Також перед студентами виступив начальник відділу забезпечення виконання рішень суду та архівної роботи управління з організаційного забезпечення суду, випускник  університету митної справи та фінансів Олександр Богонос, який розказав студентам, як розпочалася його трудова діяльність у суді та зазначив  що робота юриста не тільки цікава, але і дуже відповідальна та зауважив, аби в майбутньому стати висококваліфікованими спеціалістами, треба відповідально ставитися до навчання.

Під час заходу було проведено екскурсію приміщенням суду, в ході якої студенти відвідали робочі кабінети, канцелярію суду,  ознайомилися з порядком звернення громадян до суду та побували в судовому засіданні під час розгляду адміністративної справи в режимі відеоконференцзв'язку у судді Андрія Рищенко.

Судді Василь Ільков та суддя-спікер Олена Луніна познайомили студентів з правовими засадами відправлення адміністративного судочинства, пошуків мирного розгляду справи шляхом медіації та символами судової влади,  розповіли про історію суддівської мантії, звернули увагу на основне завдання правосуддя – забезпечити кожному право на справедливий суд, виходячи із принципу верховенства права.

Також суді запросили студентів на практику та підтримали прагнення молодих юристів до подальшого розвитку та отримання практичних навичок роботи професійного юриста та працівника суду.