flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

"День відкритих дверей" у Дніпропетровському окружному адміністративному суді

06 жовтня 2023, 11:51

Сьогодні, 05 жовтня 2023 року у Дніпропетровському окружному адміністративному суді, за ініціативи голови суду Андрія Коренева,  відбулася зустріч працівників суду зі студентами-правниками Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ в рамках заходу «День відкритих дверей у суді».

Захід організували та провели напередодні професійного свята «Дня юриста», щоб майбутні юристи могли детально ознайомитися з організацією роботи суду, зрозуміти особливості справ адміністративної юрисдикції та адміністративного судочинства, поспілкуватися з працівниками апарату суду та суддями, зрозуміти особливість роботи Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Голова суду Андрій Коренев, заступник голови суду Наталія Захарчук-Борисенко розповіли майбутнім юристам про основні завдання адміністративного судочинства, про особливості суддівської професії та відповіли на запитання, які цікавили майбутніх юристів.

Судді – спікери Олена Луніна та Василь Ільков познайомили студентів з правовими засадами відправлення адміністративного судочинства, пошуків мирного розгляду справи шляхом медіації та символами судової влади, а також розповіли історію суддівської мантії.

Під час зустрічі керівник апарату суду Наталія Чуфарова розповіла гостям про організацію роботи апарату суду, його структуру та основні напрямки діяльності.

Також для студентів було проведено екскурсію приміщенням суду, в ході якої студенти відвідали робочі кабінети, канцелярію суду,  ознайомилися з порядком звернення громадян до суду та побували в судовому засіданні під час розгляду адміністративної справи у судді Надії Сліпець.

Також суді запросили студентів на практику та підтримали прагнення молодих юристів до подальшого розвитку та отримання практичних навичок роботи професійного юриста та працівника суду.