flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Майбутні юристи здобувають навички роботи у суді

21 грудня 2023, 14:43

Протягом кількох місяців у Дніпропетровському окружному адміністративному суді, за ініціативи голови суду Андрія Коренева, з метою сприяння розвитку адміністративної юстиції та вищої юридичної освіти та з нагоди святкування професійного свята Дня працівників суду, проведено низку заходів для студентів вищих навчальних закладів та школярів.

Так, студенти юридичних факультетів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Університету митної справи та фінансів та Університету імені Альфреда Нобеля, мали змогу детально ознайомитися з організацією роботи суду, зрозуміти особливості справ адміністративної юрисдикції та адміністративного судочинства, поспілкуватися з працівниками апарату суду та суддями, зрозуміти особливість роботи Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Також майбутні правники ознайомилися з порядком та процесом розгляду адміністративних спорів та взяли участь у відкритих судових засіданнях.

Голова Суду Андрій Коренев та суддя-спікер Василь Ільков провели відкриту лекцію для студентів юридичних факультетів Університету митної справи та фінансів.

З метою формування правової свідомості молоді та популяризації роботи суду, для ліцеїстів Комунального закладу освіти "Українсько-Американський ліцей" Дніпровської міської ради та Комунальний заклад освіти "Ліцей "Борисфен" Дніпропетровської обласної ради" було організовано «День відкритих дверей».  Під час зустрічі  проведено екскурсію приміщенням суду, в ході якої школярі відвідали робочі кабінети, канцелярію суду, ознайомилися з порядком звернення громадян до суду та побували в судовому засіданні.

Судді- спікери  Василь Ільков, Олена Луніна, Андрій Рищенко та суддя Олег Ляшко познайомили старшокласників з правовими засадами відправлення адміністративного судочинства та з основами законодавства про медіацію, розповіли  про пошуки мирного вирішення спору шляхом медіації та провели тренінг.

Також розповіли про історію суддівської мантії та символи судової влади, звернули увагу на основне завдання правосуддя – забезпечити кожному право на справедливий суд, виходячи із принципу верховенства права.