flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань правової політики на Дніпропетровщині

04 жовтня 2024, 13:18

Вчора на Дніпропетровщині відбулося важливе виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань правової політики. Захід зібрав провідних представників законодавчої та судової гілок влади для обговорення ключових питань правового регулювання та реформування судової системи в Україні.

Участь у заході взяли представники Дніпропетровського окружного адміністративного суду – голова суду Володимир Горбалінський, заступник голови суду Андрій Коренев та суддя, член Ради суддів України Віталій Кальник.

Особливу увагу на засіданні приділили ефективності функціонування мережі судів області та їх оптимізації, а також викликам, що стоять перед судовою системою в процесі реформи та євроінтеграції. Окремо зупинилися й на питаннях кадрового та фінансового забезпечення судів.

Комітет Верховної Ради, у свою чергу, підтримав ініціативи щодо продовження реформування судової гілки, що спрямовані на підвищення ефективності та прозорості роботи судів. Зокрема, обговорювалися подальші кроки впровадження електронного судочинства, підвищення кваліфікації суддів та забезпечення рівного доступу до правосуддя для всіх верств населення.

Виїзне засідання на Дніпропетровщині стало черговим кроком у процесі відкритого діалогу між законодавчою та судовою владою з метою створення справедливої та прозорої правової системи в Україні.