flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч студентів юридичного факультету з суддями Дніпропетровського окружного адміністративного суду: досвід, поради та перспективи кар'єри

09 жовтня 2024, 15:58

Сьогодні у Дніпропетровському окружному адміністративному суді відбулася зустріч зі студентами третього курсу юридичного факультету Університету митної справи та фінансів.

На початку заходу майбутніх юристів зустрів голова суду Володимир Горбалінський, який поділився власним досвідом роботи у правовій сфері, особливостями здійснення правосуддя в адміністративних справах та наголосив на ролі адміністративного судочинства в захисті прав і свобод громадян. Також голова суду запросив майбутніх юристів спробувати свої сили та скористатись можливістю зробити карʼєру у суді.

Судді- спікери Василь Ільков, Андрій Рищенко та Олена Луніна розповіли про особливості суддівської професії та про виклики, з якими стикаються судді під час розгляду справ, а також про розвиток системи електронного суду в Україні, зазначивши, що вона поступово впроваджується для спрощення судочинства та доступу до правосуддя.

Також майбутні юристи мали можливість побувати в залі судового засідання, ближче познайомитися з роботою судової системи та отримати цінні поради від досвідчених фахівців.

Ця зустріч стала важливим етапом для студентів на шляху до практичного освоєння знань, здобутих у навчальних аудиторіях.