flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Студенти першого курсу юридичного факультету Дніпровської політехніки відвідали Дніпропетровський окружний адміністративний суд

15 жовтня 2024, 17:12

Студенти першого курсу юридичного факультету Національного технічного університету "Дніпровська політехніка" в рамках заходу «Дні відкритих дверей» відвідали Дніпропетровський окружний адміністративний суд. Цей захід став частиною навчальної програми, яка спрямована на ознайомлення майбутніх правників з особливостями правової системи та надання їм практичного досвіду з перших днів навчання.

Під час екскурсії студенти ознайомилися з діяльністю адміністративного суду, дізналися про його структуру, функції та основні складові судового процесу. Судді - спікери Василь Ільков та Олена Луніна провели детальну презентацію про роботу установи, зокрема, про види адміністративних справ, які розглядаються в суді.

Особливу увагу приділили розповіді про історію суддівської мантії та символи судової влади. Судді пояснили, що мантія, як символ справедливості та неупередженості, має давню історію. Вона символізує незалежність судової влади та суворість законів, які повинні виконуватися без винятку. Студентам також розповіли про значення інших символів судової влади, таких як герб та прапор України в судовій залі, які символізують державну владу.

Під час заходу студенти побували у відкритому судовому засіданні. А по завершенню вони мали можливість познайомитися з головою суду Володимиром Горбалінським, поставити йому свої запитання та дізнатися про особливості роботи суду.

Сподіваємось що ця екскурсія допоможе першокурсникам краще усвідомити майбутню професію, зрозуміти важливість справедливого та прозорого судочинства, а також розширити свої уявлення про щоденну роботу судової системи зсередини.