flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги представників ЗМІ

02 липня 2020, 14:45

У зв’язку зі значним суспільним інтересом, пов’язаним зі справою щодо змін ставки земельного податку та плати за землю, Дніпропетровський окружний адміністративний суд повідомляє таке.

У провадженні суду перебуває об’єднана адміністративна справа №160/3200/20 за позовом до Дніпровської міської ради щодо скасування рішень міської ради №8/52 та №9/52 від 18.12.2019, якими було збільшено ставки земельного податку та змінено розмір орендної плати за землю.

1 липня 2020 року відбулось чергове підготовче засідання (стадія на якій здійснюються підготовчі дії для розгляду справи, надаються докази, вирішуються клопотання сторін).

На даному засіданні судом було відмовлено в залученні в якості третьої особи Антимонопольного комітету України, адже рішення у даній справі не впливає на права та інтереси даного органу.

Також судом було вирішено закрити підготовче засідання та призначити дату розгляду справи по суті.

Крім того, 1 липня до суду надійшла письмова заява про забезпечення позову. З огляду на процесуальні особливості розгляду таких заяв (розгляд здійснюється без виклику сторін, протягом двох днів) судом було постановлено ухвалу про забезпечення позову та зупинено дію оскаржуваних рішень.

Оскільки судовий розгляд цієї адміністративної справи має суспільний інтерес, Дніпропетровський окружний адміністративний суд інформує, що продовження судового засідання у справі №160/3200/20 відбудеться  8 липня 2020 року о 15:30, у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4,  зал судового засідання №  5.